top of page

Володимир та Наталія Майбук

Мене звати Наталія Майбук, мені 30 років. Разом з чоловіком ми виховуємо п'ятьох дітей і ми переконані в тому, що найкращим та найбільш органічним середовищем для життя та розвитку дитини є сім'я. Саме тому, коли народилася наша перша дитина, ми зрозуміли, що хочемо займатися її вихованням самостійно, без дитячого садочка. В перший рік життя сина я дізналася про те, що існують сім'ї, які навчають своїх дітей вдома і в шкільному віці. Ця інформація вразила мене, адже я ніколи раніше навіть не замислювалася над тим, що це можливо. З того часу тема сімейної освіти цілковито мене захопила. Я почала шукати додаткову інформацію, але, на жаль, її було зовсім обмаль, тому я почала звертатися до англомовних ресурсів, які й занурили мене у світ хоумскулінгу, пояснили не лише теорію, а й познайомили з практикою інших сімей, яка надзвичайно мене надихала.

Отже увесь ранній вік син та наступні наші діти виховувалися в сім'ї і в той же час ми з чоловіком обговорювали ідею продовження сімейної освіти в шкільному віці. У нас було безліч запитань, хвилювань, було чимало сумнівів, але в результаті тривалого діалогу та вивчення цієї теми ми прийшли до рішення оформлювати сина в перший клас на екстернат.

Адже саме сімейна освіта найкраще допомагає нам досягати поставлених цілей в різних сферах життя: ми маємо значно більше можливостей впливати на наших дітей та передавати їм свої цінності; це дає нам значно більше свободи в усьому, сім'я не зобов'язана підлаштовуватися під школу та її вимоги. Ми можемо самостійно обирати методи навчання, джерела, з яких дитина отримує інформацію, можемо організовувати увесь процес навчання з урахуванням особливостей дітей та стилю життя нашої родини. Ми маємо свободу навчатися як завгодно, коли завгодно і де завгодно… Також сімейна освіта надзвичайно економить наш час, ми витрачаємо на навчання значно менше часу, ніж школярі, тому діти мають можливість більше часу приділяти грі та своїм захопленням, та й загалом часто навчання є просто вплетеним у реальне життя. Я маю можливість використовувати в навчанні ті методи, які мені близькі, формувати в дітях біблійний світогляд. Це дає можливість більше дбати про здоров'я дітей, адже їм не потрібно пів дня просиджувати за партою, вони можуть вільно рухатися, проводити безліч часу на свіжому повітрі, харчуватися корисною домашньою їжею. І головне — нам просто добре разом. Ми любимо проводити разом час і маємо значно більше можливостей будувати близькі стосунки одне з одним, адже дитинство таке швидкоплинне.


На даний момент наш старший син закінчив перший клас і це був чудовий досвід. Звісно в нас було чимало викликів, роботи над собою, своїм сприйняттям освіти та своїми серцями, але цей рік ще більше вкорінив нас з чоловіком у переконанні, що це було правильним рішенням і на майбутнє ми плануємо продовжувати сімейну освіту й з іншими дітьми, адже це стало величезним благословінням для нашої родини

Підтримати 

ГО "УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АСОЦІАЦІЯ СІМЕЙНОЇ ОСВІТИ"

ЄДРПОУ 45033886

IBAN: UA893052990000026009020403313

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

(097) 050 23 35

Долучитися

Запрошуємо стати частиною спільноти чи команди для розвитку сімейної освіти в Україні

Громадська організація "Українська національна асоціація сімейної освіти" © 2023

bottom of page